Červená řepa jako přírodní lék při léčbě nemocí

Červená řepa jako lék při léčbě nemocí
Červená řepa jako lék při léčbě nemocí

O červené řepě se v poslední době často mluvilo především s léčbou rakoviny, kterou podstupoval Jiří Pomeje. Obecně je tato léčebná metoda lékařskou obcí považována za alternativní. To znamená, že účinky červené řepy nejsou vědecky ověřeny. Pouze víme, že je tato zelenina bohatá na antioxidanty, které jsou vhodné jako prevence tvorby rakovinotvorných buněk. Nicméně v pokročilé fázi nemoci řepa sama o sobě asi nepomůže.

 

Obecně je však doporučováno, aby pacienti kombinovali oficiální předepsanou léčbu právě se šťávami z této zeleniny. Kromě antioxidantů je řepa bohatá na vitamíny. Syrová jich pak obsahuje největší množství. I v případě, že si řepy připravíte vařený pokrm, nemusí přijít o všechny živiny. Velmi oblíbený bývá např. boršč (polévka s hovězím masem a smetanou) a nebo pak pečená červená řepa, která poškádlí chuťové pohárky nejdenoho gurmána.